Карта на метрото в Лондон: Най-изчерпателното ръководство за 2023 г

Открийте най-добрата карта на метрото в Лондон, за да навигирате с лекота в града. Кликнете, за да разгледате различни карти в PDF, станции и времена!

Лондон, оживената столица на Англия, е град, пълен с история, култура и атракции. Не е чудно, че милиони посетители се стичат по улиците му всяка година. Но с толкова много неща за разглеждане и правене, придвижването може да бъде трудна задача. Не се тревожете, тъй като картата на метрото в Лондон е вашият билет за опознаване на града като истински лондончанин. В тази статия ще се задълбочим в тънкостите на картата, ще предложим полезни съвети и ще дадем отговори на често задавани въпроси. Така че седнете, отпуснете се и нека се потопим в света на картата на метрото в Лондон!

Карта на метрото в Лондон

Картата на метрото в Лондон: Вашият ключ към града

Кратка история на картата

Лондонската карта на метрото, или както е официално известна, картата на метрото, има легендарна история, датираща от 1931 г. Създадена от Хари Бек, инженерен чертожник, тя революционизира начина, по който хората се придвижват в подземната мрежа на града. Дизайнът на Бек беше прост, лесен за разбиране и остава в основата на емблематичната карта, която познаваме и обичаме днес.

Изследване на линиите и зоните

Картата на метрото в Лондон се състои от 11 цветно кодирани линии, които се простират из целия град, свързвайки 270 станции. Тези линии са разделени на девет тарифни зони, като зона 1 обхваща централен Лондон, а останалите се простират навън. Запознаването с линиите и зоните е от съществено значение за ефективното пътуване.

Карта на метрото в Лондон

Обща карта на лондонското метро

В тази карта можете да видите подробно картата на метрото в Лондон, показваща всички станции.

Similar Posts