The Minimum Wage in the United Kingdom

Salariul minim în Regatul Unit 2023

Salariul minim în Regatul Unit – Aflați despre istoria salariului minim din Regatul Unit, cum funcționează acesta în prezent și impactul acestuia asupra lucrătorilor, afacerilor și economiei. Descoperiți dezbaterea cu privire la cât de repede ar trebui să crească și perspectivele viitoare pentru salariul minim din Regatul Unit.

Ideea unui plafon salarial legal a fost dezbătută în Marea Britanie încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar a fost nevoie de alegerea unui guvern laburist în 1997 pentru ca aceasta să devină realitate. Legea privind salariul minim național a primit acordul regal în iulie 1998, iar primele rate ale salariului minim au intrat în vigoare la 1 aprilie 1999.

Salariul minim în Regatul Unit

O scurtă istorie a salariului minim

Tariful inițial a fost stabilit la 3,60 lire sterline pe oră pentru adulții cu vârsta peste 22 de ani. Rate mai mici aplicate pentru lucrătorii mai tineri – 3,00 GBP pentru tinerii cu vârsta între 18-21 de ani și 3,20 GBP pentru cei sub 18 ani. Regatul Unit a fost una dintre ultimele țări din Europa de Vest care a introdus un salariu minim.

Comisia pentru salarii mici (LPC), un organism independent alcătuit din reprezentanți ai angajatorilor, sindicatelor și academice, a fost înființată pentru a consilia guvernul unde să stabilească tarifele. LPC îndeplinește și astăzi acest rol.

Cum funcționează salariul minim

Salariul minim național (NMW) stabilește un nivel minim de salariu care se aplică tuturor lucrătorilor eligibili. În prezent există 4 tarife principale:

  • Salariul de viață național (NLW) – pentru lucrătorii cu vârsta de 23 de ani și peste
  • Tarif 21-22 ani
  • Tarif 18-20 ani
  • Tarif 16-17 ani

Ratele diferite reflectă experiența și productivitatea mai mică a lucrătorilor mai tineri. Există, de asemenea, o rată separată pentru ucenicii din primul an de ucenicie.

Tarifele sunt revizuite în fiecare aprilie, pe baza recomandărilor făcute de LPC în toamna precedentă. Au crescut substanțial în ultimii 20 de ani. De exemplu, tariful pentru adulți a crescut de la 3,60 lire sterline în 1999 la 9,50 lire sterline în prezent – ​​o creștere de 164%.

NLW este efectiv un salariu minim mai mare pentru lucrătorii cu vârsta de 23 de ani și peste. Introdus în 2016, guvernul a stabilit o țintă ca acesta să atingă 60% din câștigurile medii până în 2020. Alte ținte au crescut de atunci această ambiție – NLW urmează să atingă 66% din câștigurile medii până în 2024.

Ratele actuale ale salariului minim în Marea Britanie

Ratele salariului minim sunt revizuite anual de Comisia pentru salarii mici și orice modificări intră în vigoare la 1 aprilie a fiecărui an.

Iată ratele actuale ale salariului minim din aprilie 2023:

Grupă de vârstăTarif orar
23 și peste (NLW)10,42 GBP
21-2210,18 GBP
18-207,49 GBP
Sub 185,28 GBP
Ucenic5,28 GBP

Similar Posts