Vikings in Britain

Vikingii în Marea Britanie .. Anglia, Irlanda, Scoția și Țara Galilor

Vikingii din Marea Britanie au lăsat o amprentă foarte importantă în istoria britanică, care a afectat Marea Britanie din punct de vedere cultural și lingvistic într-o mare măsură.

În această postare, vom vorbi despre istoria vikingilor din Marea Britanie și despre cum s-au stabilit și au prosperat.

Vikingii din Marea Britanie

Despre vikingii din Marea Britanie

Invazia vikingilor pentru Marea Britanie a parcurs o mulțime de etape diferite, începând cu Anglia și trecând prin Irlanda și Scoția.

Vikingii din Anglia

Existența vikingilor în Marea Britanie începe cu invazia Angliei, care a avut cel mai mare efect în comparație cu alte regate.

Vikingii au atacat Anglia în 793, luând cu asalt Lindisfarne și furând oasele Sfântului Cuthbert care erau păstrate într-o mănăstire de acolo.

Un grup de oameni i-au ucis pe călugări și le-au luat banii. În acest atac, a început „Epoca cuceririi vikingilor”.

Vikingii au reușit să facă acest lucru deoarece foloseau corăbii înalte.

În ultimul deceniu al secolului al VIII-lea, a existat multă violență pe coastele de nord și de vest ale Angliei, dar la scară mică. Invaziile vikingilor au continuat să aibă loc în orașele de coastă englezești. În timp ce primele grupuri de raid erau mici, se credea că aveau o mulțime de planuri.

Era iarnă între 840 și 841 când au ieșit norvegienii. Ei așteptaseră pe o insulă de lângă coasta Irlandei. Pentru prima lor iarnă în Regatul Unit, vikingii au rămas pe insula Thanet din Kent.

A fost pentru a doua oară în 854 când grupul de raiders a rămas pe insula Shepey din estuarul Tamisei pentru iarnă. În 864, s-au întors la Thanet pentru a-și așeza tabăra pentru iarnă.

În anul următor, o uriașă armată păgână condusă de frații infirmi Ivar, Halfdan și Ob Ragnarson a sosit în East Anglia. Lor li s-a alăturat un alt conducător viking (Gathram).

Apoi au mers în Northumbria și au preluat York, făcând din Norse York, un oraș viking în care unii oameni trăiau ca fermieri și artizani.

Vikingii au preluat majoritatea regatelor engleze, aflate la vremea aceea într-o stare de haos. În timpul unui atac asupra Northumbriei al fraților Halfdan, fiii lui Ranger și ai lui Ivar cel dezosat, regele englez Forțat a fost făcut o simplă marionetă de către frații Halfdan. Acest lucru a făcut din Northumbria casa lor de nord.

„Marea armată de vară” a venit în Anglia în 870, condusă de un șef viking pe nume Bagsick și cei cinci conți. Au preluat țara. A fost o luptă între forțele vikinge care stătuseră la conducerea majorității Angliei până în 871, când plănuiau să invadeze Regatul Wessex cu ajutorul Marii Armate Păgâne.

Oamenii lui Bagsick și forțele lui Halfdan au încercat să-i oprească (care cuceriseră deja o mare parte din Anglia din fortăreața lor din Norse York).

Bajsek și contele au fost uciși în bătălia de la Ashdown pe 8 ianuarie 871, când cei doi au fost uciși. Ca urmare, o mulțime de vikingi s-au întors în nordul Angliei, iar Yorkul scandinav a devenit capitala regatului viking. Dar Alfred cel Mare a reușit să-i alunge. După ce au învins raidurile vikingilor la graniță, Alfred și succesorii săi au reușit să preia York, care se afla pe coastă.

Similar Posts