|

Vervoer in Oxford…Uw volledige gids 2023!

Het vervoer in Oxford heeft een lange geschiedenis, beginnend in de jaren zestig met een snelle uitbreiding van vliegreizen, autobezit, aanleg van snelwegen, bussen, enz.

In dit artikel hebben we alle informatie verzameld die verband houdt met vervoer, zodat u gemakkelijk op elk gewenst vervoermiddel kunt stappen.

Vervoer in Oxford

Over vervoer in Oxford

Wandelen, bussen, treinen, taxi’s, de Oxford Tube (een 24-uurs busdienst naar Londen), de Park & ​​Ride-service, Hackney-koetsen, fietsen en fietsdeelsystemen zijn allemaal goede opties om Oxford, Verenigd Koninkrijk, te verkennen. In deze stad is een uitgebreid openbaar vervoersysteem met bussen, treinen, taxi’s en fietsen voorzien van comfort en gemak voor de mensen om te gebruiken.

Een groot aantal inwoners van Oxford fietst naar het werk, en de vele programma’s voor het delen van fietsen in de stad, zoals OxonBike en app-gebaseerde fietssystemen zonder dok, maken het gemakkelijk om mee te doen. De eenrichtingsstraten van Oxford en het gebrek aan parkeerplaatsen maken het een hele uitdaging om met de auto door de stad te reizen.

De stadsbussen van Oxford

Er zijn drie grote busmaatschappijen in de stad. Het zijn Oxford Bus Company, Stagecoach Oxfordshire en Thames Travel. Verschillende bussen rijden de hele dag continu en bedienen een groot deel van de stad. De hoofdterminal voor de bussen bevindt zich op Gloucester Green.

Om gebruik te kunnen maken van een bus is een smartcard met de naam “De Sleutel” nodig. Het smartcardsysteem in Oxford stelt passagiers ook in staat om in bussen van verschillende bedrijven in de Oxford Zone te rijden. De Oxford Bus Company exploiteert ook een non-stop busdienst, de “Oxford Tube” genaamd, vanaf de Oxford Bus Terminal op Gloucester Green die naar Londen leidt.

Bustarieven in Oxford, VK, kunnen variëren van het ene busbedrijf tot het andere en zelfs binnen hetzelfde ticket. The Oxford Bus Company biedt ritten voor slechts £ 1 voor jongeren onder de 18, terwijl Stagecoach een verscheidenheid aan goedkope tickets van verschillende duur en bestemmingen aanbiedt.

Als het gaat om prijzen, biedt Thames Travel een scala aan opties. Er is meestal een prijsverschil tussen het kopen van twee afzonderlijke tickets en het kopen van een kaartje waarmee je naar huis en terug kunt. Zie de websites van de Oxford Bus Company, Stagecoach Oxfordshire en Thames Travel voor meer informatie over routes, dienstregelingen en prijzen. Tot slot, als u geen smartcard heeft, kunt u de rit nog steeds betalen met een taploze kaart.

Meer informatie over bustijden en stations vind je op de volgende websites:

  1. The Oxford Bus Company en Thames Travel
  2. Postkoets Oxfordshire
Vervoer in Oxford

Spoorwegsysteem in Oxford

Similar Posts