Commercial-ports-in-the-UK
|

Търговски пристанища в Обединеното кралство .. Пълно ръководство 2023

Морската история на Обединеното кралство е обширна и известна. Търговските пристанища на Обединеното кралство привлякоха вниманието на страната, което я накара да търси нови търговски сделки, особено след оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз, тъй като пристанищата вече струват 57 милиарда долара за британската икономика.

Обединеното кралство има дълга история на търговия и имаме едни от най-важните пристанища в света. Тези пристанища са не само за търговия, но и за пътуване.

Най-важните търговски пристанища в Обединеното кралство

пристанището на Лондон

Пристанището на Лондон заобикаля река Темза в югоизточната част на Англия, на 80 километра от Северно море, на около 100 километра североизточно от пристанището Саутхемптън и на 75 километра северно от Ламанша. Освен това се намира на повече от 220 километра северно от пристанището на Льо Хавър, второто най-натоварено пристанище във Франция.

– Пристанището на Лондон е едно от най-натоварените пристанища в света. Обработва повече товари от всяко друго пристанище в Европа и е едно от най-натоварените пристанища в света. Това също е основна туристическа атракция с много круизи, които произхождат от там.

Пристанището на Лондон е политически, културен, финансов и индустриален център на страната и бившата Британска империя.

От саксонския период пристанището на Лондон е важна част от икономиката на града. Това е световен център за международен бизнес и търговия, като Лондон е един от трите стълба на световната икономика (заедно с Ню Йорк и Токио), като PwC оценява, че пристанището на Лондон има шестата по големина икономика в света и втората по големина в Европа през 2005 г.

Икономиката на пристанището на Лондон е силно зависима от финансовата си индустрия, като повече от половината от компаниите в Обединеното кралство и повече от 100 от 500-те най-големи компании в Европа имат централи в центъра на Лондон, а услугите, науката и изследванията стават все повече важен за икономиката на града.

Туризмът е основен сектор за пристанището на Лондон, с около 350 000 работници на пълен работен ден и годишно пристанището на Лондон привлича повече от 15,6 милиона чуждестранни туристи.

Днес пристанището на Лондон обработва 12,5 хиляди търговски кораби и повече от 53 милиона тона товари годишно, включително горски продукти, петрол и петрол, превозни средства, захар, зърнени храни, масла, хранителни мазнини, фуражи, стомана, други минерали и торове и химикали, цимент, минерали и отпадъци от контейнери.

Пристанището на Лондон обработва годишно 53,8 милиона тона товари, включително 45 милиона тона внос и 8,8 милиона тона износ. При които опакованите в контейнери стоки включват общо 1704 контейнера, разпределени между 948 хил. контейнера за внос и 756 контейнера за износ.

Обемът на превозите в пристанището на Лондон е 19,3 милиона тона суров петрол и превози на петролни продукти, 14,6 милиона тона контейнери и ремаркета, 2,5 милиона тона въглища, 2 милиона тона горски продукти, 1,5 милиона тона минерали, един милион тона зърно и 5 милиона тона други камиони.

Пристанище Имингам

Имингам е пристанище на югоизточното крайбрежие на Англия, на южния бряг на устието на Хъмбър в североизточен Линкълншир. Намира се на около 220 километра северозападно от пристанището Феликстоу и на около 240 километра северно от Лондон. Пристанището в Имингам е едно от най-натоварените в Обединеното кралство.

Пристанището отваря врати през 1906 г. сл. н.е., а химическата и петролната промишленост процъфтяват по бреговете на река Хъмбър през 50-те години на миналия век, донасяйки 20 години икономически и демографски бум и движещо строителство.

Similar Posts